2020.01.02

A képzés célja „digitális bennszülött” tizenéveseket tanító tanárok gyakorlatias digitális kompetenciafejlesztése és szemléletformálása, a tanárok megismertetése olyan digitális eszközökkel, amelyekkel a fiatalok médiahasználatát pozitív irányban tudják befolyásolni, példát mutatva kreatív, kollaboratív, tanulási célú eszközhasználatból.

Időpont

2020. január 17-18.

Program:

Január 17., péntek: délután 14.00 - 19.00
Január 18., szombat 9.00 - 15.00
(Pénteken és szombaton is büféebédet biztosítunk a résztvevőknek.)

Helyszín:

Spektrum Oktatási Központ (Csíkszereda, Kossuth utca 9. szám, 3. emelet)

Milyen célra jók, és mire nem a digitális eszközök?

 

A tanárokkal nemcsak az egyes alkalmazások hatékony használatának módját szeretnénk megismertetni, hanem a mögöttes pedagógiai megfontolásokat is: a bemutatott eszközök mi mindenre lehetnek jók az ő mindennapi gyakorlatuk során, hogyan segíthetnek a diákokkal jobb kapcsolatot kiépíteni, motiválni.

„A kevesebb több”

A fenti elven a jelentkezők jelenlegi ismereteihez és igényeihez igazodva kiválasztunk néhány eszközt, módszert, amelyben mélyülnek a résztvevők. Nem célunk, hogy a tanárokat túl sok, de rövid idő alatt csak felületesen megismerhető eszközzel „árasszuk el”.


Tréner:

Váczi Dorottya módszertani tréner, a Vodafone Magyarország Alapítvány Digitális Iskola Programjának munkatársa, aki Magyarországon mintegy 50 iskolában koordinálja a tanárok a digitális kompetenciafejlesztését.

Milyen tartalmakra számíthatnak a résztvevők?

·       a digitális pedagógiai módszertan lépései és céljai;
·        a digitális transzformáció mint a korszerű pedagógiai munkaformák (csapatmunka, tapasztalati tanulás, projektmunka stb. nélkülözhetetlen eleme;
·       a megismert alkalmazásokkal kapcsolatos feladatokat megoldása egy - szintén közösen megismert - kollaborációs felületen;
·       egy-egy korszerű pedagógiai módszertan köré strukturált feladatok.
·       gamification (a folyamatos értékelés elve, a differenciálás, egyéni tanulási útvonalak/tanulói autonómia támogatása);
·       pedagógiai projekt, önirányított tanulási környezet, tartalomgenerálás;
·       a kortárstanítás lehetősége.

Ki jelentkezhet?

Kamasz gyermekeket (13-tól 17 évesig) tanító tanárok,  tantárgytól függetlenül.

Utánkövetés

A képzés végére minden résztvevő pedagógus körvonalaz a maga számára egy konkrét tervet a megismert eszközök és módszerek alkalmazására. A képzést követően a tréner és Spektrum Oktatási Központ projekt vezetői igény szerint tanácsadással, technikai segítségnyújtással támogatják a pedagógusokat a tanult eszközök/módszerek tudatos, célirányos iskolai használatában.
Február végén szervezünk egy "bootcamp" jellegű eseményt (versenyt), ahová a képzésen részt vett pedagógusok egy-egy 4 fős csapattal jelentkezhetnek, ahol a diákok a tanult kreatív/kooperációs technikai eszközökkel készítenek és mutatnak be egy-egy projektet .  

Jelentkezés:

A jelentkezés határideje: január 10.
A jelentkezés módja: A jelentkezési űrlap és egy eszközhasználati kérdőív kitöltése.
Minden jelentkezőnknek legkésőbb január 13-ig visszajelzést küldünk.

Digitális kompetenciafejlesztésben partnerünk a Pro Educatione Egyesület.
A képzésen való részvétel INGYENES köszönhetően Magyarország Kormánya támogatásának.


<< Vissza
Hírlevél
Mini tájékoztató
Tanfolyamainkat az Egységes Európai Nyelvi Keretrendszernek megfelelően nyelvi szintekre tagoljuk. Előzetes ingyenes szintfelmérést követően hallgatónkat A1, A2, B1, B2, illetve C1 szintű csoportokba irányítjuk.

Szint

A - Alapszintű nyelvhasználó

A1

A2

B - Önálló nyelvhasználó

B1

B2

C - Mesterfokú nyelvhasználó

C1

C2