2020.11.17
A COVID-helyzet fokozódása/enyhülése kapcsán több iskolában bevezették (és valószínűleg fokozatosan újra bevezetik) a „HIBRID oktatást”, amikor a diákoknak (két csoportban) egyszerre kell az oktatási intézményben és otthonról (online) kapcsolódniuk a tanórához. A workshop arra keresi a választ, hogyan lehet kihozni a legtöbbet ebből a helyzetből, különös tekintettel a diákok “együttműködtetésére” és a csoportmunkák értékelésére.

KINEK SZÓL?
Középszintű digitális ismeretekkel rendelkező, általános iskola felső tagozatán vagy középiskolában tanító TANÁROK jelentkezését várjuk, akiknek van valamennyi tapasztalatuk a hibrid oktatás terén, és/vagy akik számítanak arra, hogy középtávon szükség lesz arra, hogy ilyen formában is tanítsanak, illetve akik nyitottak az aktív részvételen alapuló, kölcsönös tanulásra, és kipróbálnának új lehetőségeket.

A KÉPZÉS MENETE:
1. NAP: Online diagnózis találkozó:
december 1., kedd, 10:00-11:30 (90 perc). Feltárjuk a kihívásokat, feltérképezzük a résztvevők technikai és egyéb lehetőségeit a kooperáció, együttműködés terén, kijelöljük a pedagógiai célokat, kialakítjuk a csoportokat.

2. és 3. NAP: Két “hibrid” képzési nap, amelyen a csoport FELE (8 fő) vesz részt osztályteremből, a másik fele pedig online kapcsolódik be. A két 8 fős csoport “helyet cserél” a második napon, azaz, aki azelőtt nap online tanult, az osztályteremben lesz és fordítva. Időpontok:

december 4., péntek, 15:00-19:00 (3x60 perc)
december 5., szombat, 10:00-14:00 (3x60 perc)

Ezen a két napon megismerünk együttműködést, csoportmunkát, közös ismeretfeldolgozást lehetővé tevő digitális megoldásokat, kialakítjuk a kiscsoportokat, akik a csoportos iskolai tevékenységeket “szimulálják”. Bemutatjuk az egyes csoportok által talált megoldásokat, elemezzük, hogyan alkalmaztuk az eszközöket a különféle pedagógia célokhoz, elemezzük a saját tapasztalatainkat az iskolai munkánkra vetítve, sorra vesszük a hibrid és online helyzetben használható, csoportmunkákra alkalmazható értékelési módszereket.

4. NAP: értékelő, záró online záró találkozó: december 10., csütörtök, 15:00-16.30 (90 perc)
A HELYEK SZÁMA: 16
A workshop a Magyar Kormány támogatásával valósul meg, ezért a résztvevőknek ingyenes.
JELENTKEZNI az alábbi kérdőív kitöltésével kell:
https://forms.gle/8uFwhmrXrCHYMsaT6

Online TRÉNEREK: Váczi Dorka, Galambos Attila #újpedagógia, Budapest (https://ujpedagogia.hu/)
Helyszíni TRÉNEREK: Gidró Melinda, Portik Zsolt

Kapcsolódó dokumentumok
artboard-5.pdf
artboard-7.pdf
<< Vissza
Hírlevél
Mini tájékoztató
Tanfolyamainkat az Egységes Európai Nyelvi Keretrendszernek megfelelően nyelvi szintekre tagoljuk. Előzetes ingyenes szintfelmérést követően hallgatónkat A1, A2, B1, B2, illetve C1 szintű csoportokba irányítjuk.

Szint

A - Alapszintű nyelvhasználó

A1

A2

B - Önálló nyelvhasználó

B1

B2

C - Mesterfokú nyelvhasználó

C1

C2