2021.02.10
IDŐPONT VÁLTOZÁS: az új időpont: március 13., szombat 
 
A képzés témája: oktatási robotok használata alsó tagozaton.
Néhány évtizede, ha robotokról hallottunk, leginkább a tudományos-fantasztikus irodalom jutott legtöbbünk eszébe, de legalábbis a technológiai fejlődés valamilyen általunk elérhetetlen magaslata. Ezzel szemben ma már a robotok sokfelé jelen vannak az oktatásban, és mivel különleges motivációs erővel bírnak, tantárgytól függetlenül az erdélyi pedagógusoknak is érdemes kipróbálni őket.

Kinek ajánljuk a képzést?

Alsó tagozatos általános iskolai pedagógusoknak szaktól függetlenül, akik színesebbé szeretnék tenni tanóráikat, izgalmas és fejlesztő újdonságot nyújtva tanítványaiknak. Előzetes informatikai tudás nem szükséges a képzéshez, de nyitottság és tanulási kedv annál több!

Miért érdemes robotozni?

A padlórobotok használatával újfajta és izgalmas élményt nyújthatunk tanítványainknak bármelyik tanóránkon, amellyel játékos formában, rendkívül motiválóan fejleszthetjük gondolkodási képességeiket. Már akár előkészítő osztályban is jól alkalmazhatók az oktatási robotok, amelyek a problémamegoldó képesség mellett fejlesztik az algoritmikus gondolkodást, a megfigyelést, a szabálytudat kialakulását, a kritikai gondolkodást és a szövegértést is. Sikerélményt és önbizalmat nyújthatunk diákjainknak ezekkel az eszközökkel, miközben megtapasztalhatják a kreativitás és csoportmunka örömét, a tanulás és a fejlődés élményét.

Milyen robotokkal ismerkedünk?

A résztvevőknek alkalmuk lesz kipróbálni a különféle oktatási robotokat (Bee-Bot, Blue-Bot, EaRL Edison, Ozobot, Mazzy, Codey Rocky stb.) Megismerkedhetnek a Bee-Bot és Blue-Bot padlórobotok használatának módszertanával és lehetőségeivel, hasznosítható, gyakorlati tudást szerezhetnek ezek alkalmazásáról. A képzésen tematikus robotpályákat is készítünk, így inspirációt és ötleteket kaphatnak a tantárgyi koncentráció megteremtéséhez.

Ki a tréner?

Majzik Tamás 2011-től tanít a Moldvai Csángómagyar Oktatási Program tanáraként Csángóföldön. Fontos alapelve, hogy tanítványai számára élményszerű, kreatív és innovatív oktatási-nevelési tevékenységet nyújtson, ezért foglalkozásain szívesen él az oktatási
robotika lehetőségeivel. A robotok világával Aknai Dóra Orsolya és Fehér Péter inspiráló munkássága kapcsán ismerkedett meg. Tanári munkája mellett jelenleg a Szegedi Tudományegyetemen a Neveléstudomány Intézet mérés-értékelés specializációjának hallgatója, neveléstudományi mesterképzés keretében.
Hogyan lesz robotunk nekünk?

Célunk, hogy a résztvevők megtapasztalják a “robotélményt”, amelyet aztán a gyerekeknek is továbbadhatnak, ugyanis a robotok ingyenesen KÖLCSÖNÖZHETŐEK lesznek a képzésen résztvevő pedagógusok számára!

 

Mikor és hol lesz a képzés?

2021. március 13., szombaton 10.00-től 15.00 óráig a Spektrum Oktatási Központ 1-es termében, Csíkszereda, Kossuth utca 9. szám, 3. emelet, 5-ös kapucsengő. 

Hogyan jelentkezhetek?

Jelentkezni az alábbi regisztrációs ív kitöltésével kell: 
https://forms.gle/Hr4tU3fqE6t2rfCRA 
A jelentkezőket a regisztráció sorrendjében tudjuk elfogadni. A képzés maximális létszáma: 20 fő.

Mennyi a részvételi díj?

A képzés ára 120 lej. Ebbe benne foglaltatik egy padlórobot kölcsönzése egy hétre a második félév folyamán. 

Együttműködő partnerek

A képzésben partnerünk az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza. A képzésen résztvevők a Spektrum Oktatási Központ és az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza által közösen kiadott részvételi bizonylatot kapnak.
<< Vissza
Hírlevél
Mini tájékoztató
Tanfolyamainkat az Egységes Európai Nyelvi Keretrendszernek megfelelően nyelvi szintekre tagoljuk. Előzetes ingyenes szintfelmérést követően hallgatónkat A1, A2, B1, B2, illetve C1 szintű csoportokba irányítjuk.

Szint

A - Alapszintű nyelvhasználó

A1

A2

B - Önálló nyelvhasználó

B1

B2

C - Mesterfokú nyelvhasználó

C1

C2