2021.10.13
Workshop a különböző oktatási környezetben zajló, digitális eszközökkel támogatott tanulásszervezés tanulságairól

2021. október 21-22., délután 4-től 7-ig. Kávéval, büfé vacsorával!

Az elmúlt több mint másfél év egyik pedagógiai tapasztalata, hogy tanárként szinte bármilyen kombinációban képesnek kell lennünk az oktatásra:

  • A fél csoport online, a másik fele az iskolában. 
  • Szinkron munka, aszinkron munka. 
  • A tanár otthon, az osztály az iskolában, vagy épp fordítva. 

 
  • Van-e egyetlen recept ennek a rengeteg különböző opciónak a működtetésére? 
  • Mit tehet egy tanár ilyen speciális helyzetekben? 
  • Hogyan támogathatják mégis a digitális eszközök az oktatást, hiszen a gyermekeket érdeklik, motiválják ezek az eszközök? 
  • Mik azok, amiket mindenképpen szem előtt érdemes tartanunk, ha digitális eszközökkel dolgozunk akár tantermi, akár online, akár hibrid oktatási környezetben?

A workshop arra keresi a válaszokat, hogy ebben a helyzetben hogyan menedzseljük a tudásátadást, tudásépítést osztálytermünkben vagy akár otthon. A workshopon számba vesszük a különböző tanulói és tanári tevékenységeket és megvizsgáljuk hogyan is működik/működhet-e jól a különböző oktatási környezetekben.  Közösen gondolkodunk és ötleteket adunk egymásnak a technológiai megoldásokra és a különböző tanítási és tanulási tevékenységek (frontális tanítás, csoportmunka, projekt, számonkérés, értékelés, önálló munka stb.) alternatív megoldására. 

A résztvevők csoportokban dolgoznak, jó gyakorlatokat gyűjtenek és megismerik a lehetséges buktatókat is. 

Érintett témák:
A hatékony együttműködés technikai feltételei,
Tippek a megtört közösségi érzés helyreállításához online és offline,
Kommunikáció fenntartása az LMS-eken belül és kívül - akkor is, amikor visszatértünk az osztálytermi oktatásra, de tudjuk, bármikor online-ba kényszerülhetünk újra,
Innovatív eszközök szinkron és aszinkron együttműködéshez, 
A tanári együttműködés online és offline.

Kiket várunk?
Olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik felismerték, hogy a kényszerű online oktatásban megismert technikai megoldások az osztálytermi munka során is alkalmazhatók, amennyiben segítik a gyermekek motiválását, együttműködését, készségeik hatékony fejlesztését, akik egyrészről tökéletesítenék digitális kompetenciáikat, másrészről szívesen megosztják tapasztalataikat, jó gyakorlataikat a kollégáikkal.

A képzés menete:
Két képzési nap, minden nap 3x60 perc közös munka: Kialakítjuk a csoportokat, és közösen dolgozunk a megoldásokon. A csoportok bemutatják modelljeiket, artikulálják pedagógiai megfontolásaikat, és bemutatják ötleteiket, jó gyakorlataikat.
 
JELENTKEZÉSI ŰRLAP: https://forms.gle/8xf4iMsd4gWpjamv5
Résztvevők száma: 16 fő

Trénerek: Váczi Dorka, Galambos Attila #újpedagógia, Budapest (https://ujpedagogia.hu/)<< Vissza
Hírlevél
Mini tájékoztató
Tanfolyamainkat az Egységes Európai Nyelvi Keretrendszernek megfelelően nyelvi szintekre tagoljuk. Előzetes ingyenes szintfelmérést követően hallgatónkat A1, A2, B1, B2, illetve C1 szintű csoportokba irányítjuk.

Szint

A - Alapszintű nyelvhasználó

A1

A2

B - Önálló nyelvhasználó

B1

B2

C - Mesterfokú nyelvhasználó

C1

C2