2016.11.08
Képzés
Egynapos, rendhagyó módszerekre (tréning módszer, aktív tanulás, élménypedagógia) alapozott képzést tartunk a csíkdánfalvi, gyimesfelsőloki, illetve a csíkszentmártoni középiskolák 20-20 diákjának.

Időpont: 2016. november 11., péntek, délelőtt 9.00-től délután 15.30-ig (ebédszünet 13.00 órától 13.30-ig)

Helyszín: Csíkmindszenti Közösségi Ház

A foglalkozás célja – amint a cím is mutatja – olyan készségek fejlesztése, gyakorlása, melyek minden sikeres vállalkozó számára szükségesek, de amelyek az élet minden területén hasznosak és a fiatalok személyes életében is segítségükre lehetnek:

·        Célkitűzések: Miért kell célokat kitűznünk, és hogyan határozzuk meg, hogy mi az igazán fontos számunka?

·        Tervezés: Hogyan segítik a tervek a céljaink elérését?

·        Csapatmunka: Miért könnyebb együtt, mint egyenként? Milyen csapatjátékos vagy, hogy találod meg a helyed egy csapatban?

·        Döntéshozatal: Mi alapján hozunk döntéseket? Hogyan mérlegelünk, mielőtt döntéseket hozunk?

·        Időbeosztás: Mi vesztegeti az időnket? Hogyan tudunk megszabadulni az „időrablóktól”? Mit tartunk szem előtt, ha fontossági sorrendet kell meghatározni a teendőink között

Másodlagos célunk, hogy a diákokat kísérő pedagógusok az alkalmazott módszereket a későbbiekben iskolai körülmények között is használják.

A foglalkozás módszertana és trénerek:

A délelőtti foglalkozás tréning módszertant fog követni, azaz a fiatalok bizonyos előre kidolgozott, pedagógiai célzatú, aktív részvételt igénylő feladatok elvégzése után közösen elemezik ki és határozzák meg az elméleti és gyakorlati ismereteket.

A tréning szakmai irányítója vezető trénere a SAPIENTIA Egyetem oktatója, Tánczos Levente.

 

A délutáni foglalkozás élménypedagógiai, mozgásos módszerekre épül, melyek a csapatmunkát, az összpontosítási készséget, az együttműködési készséget és a kreativitást fejlesztik. Vezető tréner: Ferencz S. Alpár.

A kiscsoportok munkáját a SAPIENTIA egyetem hallgatóinak önkéntes csoportja fogja segíteni.

 

A programra az Erasmus+ program révén támogatott PLENTIS project keretében kerül sor, mely projektben online, vállalkozói és mezőgazdasági kompetenciák fejlesztését célzó oktatójátékok születtek: http://game.plentis.eu
Kapcsolódó projektek
<< Vissza
Hírlevél
Mini tájékoztató
Tanfolyamainkat az Egységes Európai Nyelvi Keretrendszernek megfelelően nyelvi szintekre tagoljuk. Előzetes ingyenes szintfelmérést követően hallgatónkat A1, A2, B1, B2, illetve C1 szintű csoportokba irányítjuk.

Szint

A - Alapszintű nyelvhasználó

A1

A2

B - Önálló nyelvhasználó

B1

B2

C - Mesterfokú nyelvhasználó

C1

C2