2017.06.23
Tábor
ANGOL ÉS ROMÁN NYELVTÁBOROK A SPEKTRUM OKTATÁSI KÖZPONT SZERVEZÉSÉBEN

A Spektrum Oktatási Központ idén negyedszer szervez napközis nyelvtáborokat 0–4., és (idén először) 5—7. osztályos gyermekek számára. A korábbi években tapasztalt nagy érdeklődés miatt idén párhuzamosan két csíksomlyói helyszínen (a Fodor-házban és a Gyermekvédelmi Igazgatóság Multifunkcionális Központjában), két egymást követő héten, június 25. és július 7. között zajlanak a tevékenységek összesen 96 gyermek, 7 pedagógus és 15 önkéntes részvételével.

Mind a román, mind az angol táborokban naponta 9.00 és 17.00 óra között szakképzett nyelvtanárok irányítása mellett az anyanyelvi önkéntesek kiscsoportokban foglalkoztatják a gyermekeket. Az angol táborok önkénteseit idén is a Care2Travel önkéntes közvetítő iroda delegálja. A rövidebb időre, általában két hétre Csíkszeredába érkező külföldi önkéntesek jelenléte a táborban több szempontból is előnyös: egyrészt szükségessé teszi a gyermekek részére is az angol nyelven való köznapi kommunikációt, másrészt plusz élményt jelent a távoli kultúrákat képviselő fiatalok jelenléte.

A román tábor önkéntesei helyi, román anyanyelvű fiatalok, a Johannes Kájoni Szakközépiskola tizenegyedikes diákjai, akik osztályfőnökük, Sergiu Oanea ösztönzésére vesznek részt a táborban.

Mind a szervezőknek, mind a táborvezetőknek komoly kihívást jelent, hogy a tanév végétől alig egy hétre kezdődő táborban változatosan, játékosan, mozgást, kézművességet és multimédiát ötvözve tanulják a nyelveket a gyerekek, és amennyire lehet, mellőzzék a hagyományos, „iskolapados” tanulási technikákat. A Spektrum Oktatási Központ nyelvtanárai, András Hajnalka, György Hajnalka, Csonta Noémi (angol szakosok), Hadnagy Lili Helga és Ferencz Laura Kinga (román szakos) a témákat és módszereket tekintve is változatos „tantervvel”, kézműves és digitális technikákkal, mozgás- és zenealapú feladatokkal készültek. Az ebéd utáni, szabadtéri tevékenységek irányítói Majla Géza és Ferenczes Alpár lesznek, ők játékalapú tanulási módszerekkel „ügyesítik”, szórakoztatják, és állítják kihívások elé a gyermekeket.

Akár a korábbi években, idén is vannak a tábor résztvevői között hátrányos helyzetű gyermekek, akiket a Gyermekvédelmi Igazgatóság választott ki a részvételre. Az ő költségeiket részben a Városi Önkormányzat is támogatja.

Székely TV műsora

O-II. osztályos diákok angol nyelvtábora

III-IV. osztályos diákok angol nyelvtábora

V-VII. osztályos diákok angol nyelvtábora


0-IV. osztályos diákok román nyelvtábora


<< Vissza
Hírlevél
Mini tájékoztató
Tanfolyamainkat az Egységes Európai Nyelvi Keretrendszernek megfelelően nyelvi szintekre tagoljuk. Előzetes ingyenes szintfelmérést követően hallgatónkat A1, A2, B1, B2, illetve C1 szintű csoportokba irányítjuk.

Szint

A - Alapszintű nyelvhasználó

A1

A2

B - Önálló nyelvhasználó

B1

B2

C - Mesterfokú nyelvhasználó

C1

C2