2017.10.19
A Spektrum jóvoltából négyen vettünk részt a 27. IATEFL-H Konferencián Budapesten 2017. október 6-8 között. A konferencia központi témája JELEN volt, a tanulás és tanítás a jelenben. Nagyon sok ország képviseltette magát, közöttük Lengyelország, Görögország, Csehország, Moldva Köztársaság, Szerbia, Szlovákia, Macedónia, Franciaország, Németország, Spanyolország, Magyarország, az Egyesült Királyság vagy az Amerikai Egyesült Államok. Nehéz volt választani a plenáris előadások, párhuzamos panelbemutatók és workshopok gazdag kínálatából.

A plenáris előadók közül egyik legérdekesebb Hugh Dellar előadása bizonyult, aki a nyelvi kontextusok fontosságát emelte ki, azaz arról beszélt, hogy nem elég szavakat megtanulni, azokat kontextusba helyezve kell gyakorolni. A párhuzamos előadások igen színes kínálata a nyelvoktatásban használandó gyakorlatias tanácsoktól, játékok, aplikációk, videók és online platformokon bevezetéséig, az Erasmus+ projektektől a bevált gyakorlatokig, a gyerekmondókáktól a nyelvvizsgákig igen széles skálát foglalt magába. Hallottunk ötleteket arra, hogy tegyünk érdekessé egy unalmas párbeszédet, hogy használjuk az emotikonokat történetek létrehozázára vagy mire figyeljünk a nyelvvizsgafelkészítőkön.
   
Igen intenzív tapasztalat volt, nagyon jól éreztük magunkat.
Írta: Tankó Enikő
Fotók: Koscik.photos
<< Vissza
Hírlevél
Mini tájékoztató
Tanfolyamainkat az Egységes Európai Nyelvi Keretrendszernek megfelelően nyelvi szintekre tagoljuk. Előzetes ingyenes szintfelmérést követően hallgatónkat A1, A2, B1, B2, illetve C1 szintű csoportokba irányítjuk.

Szint

A - Alapszintű nyelvhasználó

A1

A2

B - Önálló nyelvhasználó

B1

B2

C - Mesterfokú nyelvhasználó

C1

C2