Sikó Éva
2003 óta dolgozom az Oktatási Központban. Titkársági munkatársként kezdtem, jelenleg tanfolyamszervezéssel, vizsgák szervezésével foglalkozom. Emellett a Központ könyvvitelét is én végzem napi szinten. A számokat is szeretem, de igazán az tölt fel, ha ehhez hasonló visszajelzéseket kapok a hallgatóinktól: "Köszönöm a törődést!"
Lázár Csilla
Lázár Csilla vagyok, 1999 óta dolgozom a Központnál. Tanárként kezdtem, majd projektírással és projektmenedzsmenttel foglalkoztam, 2013-tól vagyok ügyvezető igazgató. A város legjobb csapatát irányítom, együtt próbáljuk kitalálni, hogy milyen oktatási, képzési lehetőségekkel támogathatjuk a régió lakóit céljaik elérésében.

Both Erika
2014 szeptember óta dolgozom a Központ titkárságán, 2015. nyarán végeztem a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kommunikáció és Közkapcsolatok szakán.
Munkakörömhöz tartozik a tanfolyamok szervezése, kapcsolattartás a diákokkal és a tanárokkal. Nagyon szeretem ezt a munkát fetöltődöm a diákok lelkesedésétől a és örömmel tölt el, ha segíthetek az embereknek. 


Butyka Andrea
Butyka Andrea vagyok, 2005-ben tanárként lettem a csapat tagja. Egy év után irodai és ügyfélkapcsolati feladatokat bíztak rám. Ezen feladatokkal párhuzamosan megismerkedtem a pályázatok világával is. Legjobb tudásom szerint, próbálom erősíteni a csapatot és szerencsésnek érzem magam, hogy a Spektrum csapat tagja lehetek.


Pál Zsófia
Pál Zsófia vagyok, 1998-tól dolgozom a Központnál. Az első években részmunkaidős munkatársként, 2005-től állandó csapattagként foglalkozom felnőttképzési programokkal. 1998 előtt, amikor még csak idegennyelvet tanuló diákként jártam a Központba, úgy éreztem a központ egy oázis Csíkszeredában, ablak a világra. Azóta ez az érzés hatványozódott bennem.
Tanáraink
Kémenes Árpád
2009. óta tanítok angol nyelvet a Spektrum Oktatási Központban. Fontosnak tartom, hogy a foglalkozások során a szókincsbővítésen és a nyelvtanon kívül kellő időt szánjak a beszédkészség fejlesztésére, különböző típusú írott szövegek formai és nyelvi követelményeinek tudatosítására. Gyakoroljuk továbbá a természetes beszédritmusban elhangzó szöveg megértését is.Nyelvi játékok segítségével igyekszem játékossá, szórakoztatóvá tenni az angol nyelv elsajátítását.

Kolozsváry Katalin
Kolozsváry Katalin vagyok, a Márton Áron Főgimnázium angol szakos tanára. 2001-től dolgozom a Spektrum Oktatási Központ munkatársaként is. Az utóbbi tíz évben az FCE illetve a CAE Cambridge nyelvvizsgákra tartok felkészítőket. Úgy vélem, munkánk eredményességét a motivált hallgatók, a kislétszámú csoportok és az elhivatott munkatársak biztosítják.

Márdirosz Barnabás
Mióta meghallottam harmadik osztályban a Humpty Dumpty című dalt angol óran és megláttam a tv-ben a Der Preis ist heiß című műsort az angol és a német nyelv örök és elkötelezett barátja vagyok.

2005-től tanítom a német nyelvet, 2014-ben kerültem kapcsolatba a Spektrum Oktatási Központtal, azóta az angol nyelvet is tanítom.

Két csodálatos kislány boldog apukája vagyok, akik minden szabadidőmre igényt tartanak, de azért marad egy kis idő a barátokkal focizni, olvasni, zenét hallgatni, filmeket nézni.

Mátyás László
Nevem: Mátyás László-Levente, ‘96-ban végeztem a Babeş-Bólyai Tudományegyetem Matematika Karán. (Később Szociológiát is ugyanitt.)

Dolgoztam kisebbségvédelemben, gyerekvédelemben és több mint 15 évet oktatásban. 2010-től II. fokozatú tanár vagyok. 3 éve nem tanítok iskolában, nem írok jegyet naplóba. Matektáborokat és hétvégéket szervezek és bonyolítok le a családom segítségével.

Szeretem és rajongok a matekért, de megértem azokat, akik ezzel másként vannak.

A Spektrum Oktatási Központ a múlt évben indította el a felkészítő abszolváló és érettségi vizsgára matematikából tanfolyamot. Ott velem gyűlik meg a bajotok!

Nagy Renáta
1999 óta vagyok tagja az Oktatási Központ tanári csapatának. Az évek során kis létszámú csoportokban tanítottam az olasz nyelvet különböző szinteken. Ugyancsak 1999-ben váltottam ki fordítói engedélyemet olasz nyelvből. Az 1870-es években a Zsil völgyében bevándorló olasz családok harmadik generációs sarjaként a vakációkat nagyszüleimnél töltöttem, ahol a Veneto régió olasz nyelvű dialektusát beszéltük. Éppen ezért az olasz nyelv tanítása életemnek igen kedves része, azok a pillanatok, amikor feltöltődöm energiákkal, és szerencsésnek érzem magam, mert azt csinálom, amit nagyon szeretek. A nyelvoktatás mellett megosztom ismereteimet diákjaimmal az olaszok szokásairól, hagyományairól, különböző olaszországi tájakról, helyekről, ahová nekem is volt szerencsém ellátogatni, és természetesen a finom olasz ételekről. A Spektrum Oktatási Központ nagy hangsúlyt fektett a tanárok szakmai továbbképzésére, melyek révén van lehetőségem tovább fejlődni.
Hírlevél
Mini tájékoztató
Tanfolyamainkat az Egységes Európai Nyelvi Keretrendszernek megfelelően nyelvi szintekre tagoljuk. Előzetes ingyenes szintfelmérést követően hallgatónkat A1, A2, B1, B2, illetve C1 szintű csoportokba irányítjuk.

Szint

A - Alapszintű nyelvhasználó

A1

A2

B - Önálló nyelvhasználó

B1

B2

C - Mesterfokú nyelvhasználó

C1

C2