Sikó Éva
2003 óta dolgozom az Oktatási Központban. Titkársági munkatársként kezdtem, jelenleg tanfolyamszervezéssel, vizsgák szervezésével foglalkozom. Emellett a Központ könyvvitelét is én végzem napi szinten. A számokat is szeretem, de igazán az tölt fel, ha ehhez hasonló visszajelzéseket kapok a hallgatóinktól: "Köszönöm a törődést!"
Lázár Csilla
Lázár Csilla vagyok, 1999 óta dolgozom a Központnál. Tanárként kezdtem, majd projektírással és projektmenedzsmenttel foglalkoztam, 2013-tól vagyok ügyvezető igazgató. A város legjobb csapatát irányítom, együtt próbáljuk kitalálni, hogy milyen oktatási, képzési lehetőségekkel támogathatjuk a régió lakóit céljaik elérésében.

Both Erika
2014 szeptember óta dolgozom a Központ titkárságán, 2015. nyarán végeztem a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kommunikáció és Közkapcsolatok szakán.
Munkakörömhöz tartozik a tanfolyamok szervezése, kapcsolattartás a diákokkal és a tanárokkal. Nagyon szeretem ezt a munkát fetöltődöm a diákok lelkesedésétől a és örömmel tölt el, ha segíthetek az embereknek. 


Butyka Andrea
Butyka Andrea vagyok, 2005-ben tanárként lettem a csapat tagja. Egy év után irodai és ügyfélkapcsolati feladatokat bíztak rám. Ezen feladatokkal párhuzamosan megismerkedtem a pályázatok világával is. Legjobb tudásom szerint, próbálom erősíteni a csapatot és szerencsésnek érzem magam, hogy a Spektrum csapat tagja lehetek.


Pál Zsófia
Pál Zsófia vagyok, 1998-tól dolgozom a Központnál. Az első években részmunkaidős munkatársként, 2005-től állandó csapattagként foglalkozom felnőttképzési programokkal. 1998 előtt, amikor még csak idegennyelvet tanuló diákként jártam a Központba, úgy éreztem a központ egy oázis Csíkszeredában, ablak a világra. Azóta ez az érzés hatványozódott bennem.
Tanáraink
Bartha Éva
1999-ben végeztem a Bukaresti Tudományegyetemen az Idegen nyelvek és irodalmak karon. Franciát és magyart tanítok. Tanárként egy kínai közmondás a mottóm: A tanítók csak az ajtót nyitják ki, belépned neked kell.

Csonta Noémi
Csíkszeredában születtem, itt nőttem fel és itt érettségiztem 2004-ben, a Márton Áron Gimnáziumban. Ezután magyar-angol szakra
íratkoztam, Kolozsvárra, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Bölcsészkarára. 2009-től magyar irodalmat tanítok a csíkszeredai Kós
Károly Szakközépiskolában. 2014 őszétől tanítok angolt a Spektrum Oktatási Központnál. Szeretek tanítani, szeretem a pörgős órákat, sok energiát és motivációt kapok a diákjaimtól. Az elmúlt években két kislány édesanyja is lettem.
Ferencz Laura Kinga
A nevem Ferencz Laura Kinga. 1976 január 29-én születtem Gyimesfelsőlokon. Itt jártam az elemi iskolát. Ötödik osztálytól a csíkszeredai Ady Endre Általános Iskola román tagozatán jártam. Kilencediktől a székelyudvarhelyi Benedek Elek tanítóképző következett (1990-1995). Érettségi után tanítónőként kezdtem dolgozni szülőfalumban, a Domokos Pál Péter Általános Iskolában. 2006-2009 között a bukaresti Spiru Haret Egyetem Bölcsészkarán román nyelv és irodalom-angol nyelv és irodalom szakán diplomáztam. Időközben megszereztem a I. fokozatot. Vezetője vagyok a módszertani körnek és önkéntes módszertanosként segítem a tanfelügyelőség munkáját. Tagja vagyok a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének. Számos tanfolyamon és képzésen vettem részt, vezettem ifjúsági egyesületet. Hobbim az olvasás és az utazás. Nyitott vagyok az újra és szeretem a kihívásokat, amelyekhez pozitív életszemlélettel közeledek.

Ferencz Noémi
Ferencz Noémi vagyok, angoltanár, Csíkszentdomokosról származom. 17 évig Budapesten éltem, ebből 7 évig dolgoztam a Manhattan Nyelvstúdióban. Tavaly azonban úgy döntöttem hazaköltözöm, és szerencsét próbálok itthon is. Október óta dolgozom a Spektrum Oktatási Központban.

György Hajnalka
2009-ben diplomáztam angol-román szakon, azóta tanítok angolt kicsiknek és nagyoknak, és 2011-től vagyok a Spektrum Oktatási Központ csapatának a tagja. Fontosnak tartom, hogy az óráim barátságos, oldott hangulatban teljenek, ahol a tanulók könnyedén, játszva tehetnek szert olyan tudásra, amelyet a hétköznapokban is kamatoztathatnak. Az örömteli, jó hangulat mellett célom az érthető nyelvtani magyarázat, mely szilárd alapokat biztosít, továbbá a minél változatosabb, színesebb szókincs kiépítése.

Legfontosabb azonban az, hogy a tanulók merjék és szeressék használni az itt tanultakat, hogy öröm legyen számukra a nyelvtanulás – így nekem is öröm a tanítás.

Kémenes Árpád
2009. óta tanítok angol nyelvet a Spektrum Oktatási Központban. Fontosnak tartom, hogy a foglalkozások során a szókincsbővítésen és a nyelvtanon kívül kellő időt szánjak a beszédkészség fejlesztésére, különböző típusú írott szövegek formai és nyelvi követelményeinek tudatosítására. Gyakoroljuk továbbá a természetes beszédritmusban elhangzó szöveg megértését is.Nyelvi játékok segítségével igyekszem játékossá, szórakoztatóvá tenni az angol nyelv elsajátítását.

Kolozsváry Katalin
Kolozsváry Katalin vagyok, a Márton Áron Főgimnázium angol szakos tanára. 2001-től dolgozom a Spektrum Oktatási Központ munkatársaként is. Az utóbbi tíz évben az FCE illetve a CAE Cambridge nyelvvizsgákra tartok felkészítőket. Úgy vélem, munkánk eredményességét a motivált hallgatók, a kislétszámú csoportok és az elhivatott munkatársak biztosítják.

Márdirosz Barnabás
Mióta meghallottam harmadik osztályban a Humpty Dumpty című dalt angol óran és megláttam a tv-ben a Der Preis ist heiß című műsort az angol és a német nyelv örök és elkötelezett barátja vagyok.

2005-től tanítom a német nyelvet, 2014-ben kerültem kapcsolatba a Spektrum Oktatási Központtal, azóta az angol nyelvet is tanítom.

Két csodálatos kislány boldog apukája vagyok, akik minden szabadidőmre igényt tartanak, de azért marad egy kis idő a barátokkal focizni, olvasni, zenét hallgatni, filmeket nézni.

Máthé Biborka
A Kolozsvári Babeş-Bolyai Egyetem Bölcsészkarán Angol-Német Irodalom és Nyelvészet Szakon végeztem 2010-ben és 2 évvel később a Britt Kulturális Tudomanyok Magiszteri Képzésén ugyanitt. Mikor időm engedi Angol-Magyar-Román fordítással foglalkozom és 2012 óta másodállásban a Spketrum Oktatasi Központ angol tanáraként tevékenykedek.

Mátyás László
Nevem: Mátyás László-Levente, ‘96-ban végeztem a Babeş-Bólyai Tudományegyetem Matematika Karán. (Később Szociológiát is ugyanitt.)

Dolgoztam kisebbségvédelemben, gyerekvédelemben és több mint 15 évet oktatásban. 2010-től II. fokozatú tanár vagyok. 3 éve nem tanítok iskolában, nem írok jegyet naplóba. Matektáborokat és hétvégéket szervezek és bonyolítok le a családom segítségével.

Szeretem és rajongok a matekért, de megértem azokat, akik ezzel másként vannak.

A Spektrum Oktatási Központ a múlt évben indította el a felkészítő abszolváló és érettségi vizsgára matematikából tanfolyamot. Ott velem gyűlik meg a bajotok!

Nagy Renáta
1999 óta vagyok tagja az Oktatási Központ tanári csapatának. Az évek során kis létszámú csoportokban tanítottam az olasz nyelvet különböző szinteken. Ugyancsak 1999-ben váltottam ki fordítói engedélyemet olasz nyelvből. Az 1870-es években a Zsil völgyében bevándorló olasz családok harmadik generációs sarjaként a vakációkat nagyszüleimnél töltöttem, ahol a Veneto régió olasz nyelvű dialektusát beszéltük. Éppen ezért az olasz nyelv tanítása életemnek igen kedves része, azok a pillanatok, amikor feltöltődöm energiákkal, és szerencsésnek érzem magam, mert azt csinálom, amit nagyon szeretek. A nyelvoktatás mellett megosztom ismereteimet diákjaimmal az olaszok szokásairól, hagyományairól, különböző olaszországi tájakról, helyekről, ahová nekem is volt szerencsém ellátogatni, és természetesen a finom olasz ételekről. A Spektrum Oktatási Központ nagy hangsúlyt fektett a tanárok szakmai továbbképzésére, melyek révén van lehetőségem tovább fejlődni.
Zavaszki Annamária
2001-ben a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen diplomáztam Filozófia szakon, és azóta tanítok angol nyelvet. 2003-ban lettem a Spektrum Oktatási Központ munkatársa, és 2005-ben ugyanitt vettem részt egy átfogó, a tanítási módszereimet azóta is meghatározó nemzetközi nyelvtanári (TESOL) képzésen, amelyet Andy Hockley, az Egyesült Államok-beli SIT Intézet munkatársa tartott.  Nagyon szeretek tanítani, izgalommal figyelem, ahogy a hallgatók egyre bátrabban használják a célnyelvet. 

A legnagyobb szakmai kihívás számomra az, amikor egy hallgató abban kér segítséget, hogy „angolul beszélni tanítsam meg”, mert ő egyébként mindent ért. Szerencsésnek érzem magam, mert már sokszor sikerült teljesítenem hasonló kihívásokat. Nyitott vagyok, várom az újabbakat.

2016 január óta az internet nyújtotta lehetőségeket is szívesen használom ahhoz, hogy az elfoglaltabb, esetleg többet utazó, zsúfoltabb programmal rendelkező, ám angolul tanulni vágyó embereknek is legyen meg a lehetőségük, hogy rugalmas időbeosztásban, de tanári segítséggel, motivációjuk megtartásával tudják elérni céljaikat.
Hírlevél
Mini tájékoztató
Tanfolyamainkat az Egységes Európai Nyelvi Keretrendszernek megfelelően nyelvi szintekre tagoljuk. Előzetes ingyenes szintfelmérést követően hallgatónkat A1, A2, B1, B2, illetve C1 szintű csoportokba irányítjuk.

Szint

A - Alapszintű nyelvhasználó

A1

A2

B - Önálló nyelvhasználó

B1

B2

C - Mesterfokú nyelvhasználó

C1

C2