2023.02.06
Centrul Educaţional Spektrum în parteneriat cu Casa Corpului Didactic "Apáczai Csere János" şi Asociaţia Yuppi,  vă aduce la cunoştinţă demararea unui curs de formare gratuit, destinat cadrelor didactice care vor să-şi îmbunătăţească capacităţile de intergrare a copiilor vulnerabili, în primul rând a celor care trăiesc cu boli cronice şi alergii.
Cursul va aborda pe larg teme din domeniile următoare:
  • prevenirea bullying-ului 
  • dezvoltarea comunităţii şcolare
  • psihologie pozitivă

Cursul se adresează tuturor profesorilor din şcoala dvs. şi va fi organizat în format blended-learning, constând în ore de formare online şi o întâlnire faţă în faţă, cu prezenţa fizică:

  • 5-10 ore de materiale e-learning conform ritmului dvs. propriu, partajat şi furnizat prin intermediul unei platforme de e-learning interactiv, uşor de folosit (Moodle): e-learning.ujpedagogia.hu  
  • 2 întâlniri online sincrone –  pe Zoom 
  • 3 ore de workshop faţă în faţă – cu prezenţă fizică a participanţilor
  • Follow-up cu materiale de aprofundare în e-learning

Cursul începe cu o întâlnire online pe 24 februarie, ora 17.00. După această dată participanţii au la dispoziţie o lună să-şi urmeze cursul online pe platforma Moodle:. Pe parcursul lunii martie şi aprilie vom organiza workshopuri gratuite. Intenţionăm să organizăm aceste workshopuri în fiecare şcoală din care se înscriu minim 8 cadre didactice.Totodată dorim să venim în ajutorul dvs. şi a comisiei anti-bullying din şcoala dvs.  facilitând  procesul de elaborare, integrare şi îmbunătăţire la nivel de şcoală a strategiilor de anti-bullying. Urmărind acest scop, vom aborda subiecte de mare actualitate precum:
Integrarea copiilor bolnavi cronic în şcoală - literatura de specialitate vs. practica naţională
  • Cum se face distincţia între abuz/bullying şi conflictul cotidian în şcoală?
  • Ce putem numi ca fiind un mediu abuziv?
  • Ce se poate face în situaţiile care au apărut deja - cum se tratează bullying-ul?
  • Cum se poate integra activităţile pentru prevenirea bullying-ului în activităţile şcolare şi orele de curs?
  • Modalităţi de a dezvolta optimismul, empatia şi inteligenţa emoţională în şcoală.
  • Modelarea şi exersarea comunicării asertive şi non-violente în mediul şcolar.

La finalizarea cursului, se vor elibera Adeverinţe de participare. (Programul face parte din categoria programe pentru dezvoltarea personală şi abilitare funcţională, şi poate fi convertit în CPT la nivelul şcolii).


Data limită pentru înscriere: 17.02.2023. 


Formular de înscriere: www.bit.ly/cursACF  

Acest program este demarat în cadrul proiectului: #IAmMyAdvocate: Dezvoltarea unui model integrat si participativ de autoreprezentare a tinerilor bolnavi cronic realizat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.  Pentru mai multe informaţii despre Granturile SEE şi Norvegiene, accesaţi www.eeagrants.ro . 

Vă stăm la dispoziţie cu detalii suplimentare şi vă aşteptăm cu drag la curs.
sec@sec.ro 


<< Înapoi
Newsletter
Ghid mini
Competenţele însuşite la cursurile noastre corespund nivelelor de competenţe lingvistice din Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi Străine.